TRENING SEMINAR “PRIMENJENA EKOLOGIJA U EKO-TURIZMU“ U OPOVU

Pokret gorana i centar volontera Pančevo je u okviru evropskog projekta “Eko Tamiš – Novi turistički proizvod”, koji se finansira iz evropskog IPA programa prekogranične saradnje Srbija – Rumunija, organizovao trodnevni trening seminar u hotelu “Stari Banat”, u Opovu.

Na trening seminaru je prof. dr. Gordana Dražić držala predavanja o sledećim temama: Osnovni principi eko-turizma; Uloga primenjene ekologije u eko-turizmu i Eko-turizam u dolini reke Tamiš. Na predavanjima su učestvovali gosti iz Rumunije, predstavnici lokalnih udruženja, kao i članovi projektnog tima. Ispred lokalne samouprave prisustvovao je rukovodilac urbanističkog odeljenja Opštinske uprave Opovo Rade Cvetanović zajedno sa svojim saradnicima Marinom Mitrović i Aleksandrom Spasojevićem
Učesnici skupa su obišli lokacije za postavljanje mobilijara (klupa, stolova, kanti, info-tabli, putokaza i osmatračnice za ptice ) uz reku Tamiš, čija nabavka je planirana u okviru ovog projekta, kao i filmski studio u Barandi i ribnjačko jezero u Sakulama.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *